Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Eις μνήμη του Παπα-Αρσένη Κρέστα



Μνημόσυνο εις μνήμη του Παπα-Αρσένη Κρέστα


Πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2012 το καθιερωμένο από το 1999 προσκύνημα - μνημόσυνο στον τάφο του Παπα-Αρσένη Κρέστα στον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια.

Το Σάββατο είχε προηγηθεί μνημόσυνο στο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Χριστό) στην μνήμη του Παπα-Αρσένη Κρέστα και των αγωνιστών Κρανιδιωτών που έπεσαν μαζί του στη μάχη του Αγίου Σώστη στα Δερβενάκια στις 28 Νοεμβρίου 1922.

Την διοργάνωση αυτή προετοιμάζει και αναλαμβάνει το Λαογραφικό Μουσείο Κρανιδίου.

Στο προσκύνημα αυτό συμμετείχαν Δημότες από όλο τον Δήμο Ερμιονίδας από, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο του προσκυνήματος με πούλμαν. Αφού προηγουμένως είχαν παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στην Μονή Κατακεκρυμένης στο Άργος, όπου και εκεί είχε εκδηλωθεί η επαναστατική δράση του Παπα-Αρσένη και των συμπολεμιστών του από την Ερμιονίδα.


Στην λιτή τελετή του μνημοσύνου στον Άγιο Σώστη παραβρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολυμπάδης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου Δήμητρα Μονά.


Κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι εκ μέρους του Δήμου μας και εκ μέρος του Λαογραφικού Μουσείου Κρανιδίου η κυρία Δήμητρα Μονά και η κυρία Αναστασία Παλυβού αντίστοιχα.